A Travellerspoint blog

Fra karibien Til Stillehavet

og tilbake til San Jose

sunny 25 °C

Hola!

Forrige helg valgte jeg og 4 andre og dra til karribien for aa oedelegge kameraet mitt. Vi tok bussen fra San Jose til Puerto Viejo. Bussturen var ganske greit bortsett fra at det var mye svette folk som stod pa bussen og ved siden av meg stod en kar med tidenes svetteringer. Uansett saa var det verdt det. Naar vi kom fram ble vi mott av en varm karribisk bris med en duft av salt og kokkosnoetter.
Sultne etter en lang busstur gikk vi paa en rasta resteurang ( Jerk and Juice Joint) og spiste spicy lokal foede. Det var digg bedere en vanlig gallo pinto som er ris og boenner. Etter maten bestemte vi oss for aa taa inn paa et hostell og sjekke bygda. Etter aa ha vandret igjennom byen bestemte vi oss for aa ga langs stranda til hostellet.
Etter aa ha gaatt kanskje 20 skritt i ekstase kjoerer jeg hoyrefoten inn i en skarp korall. Jeg kunne skjende de skarpe kantene til korallen borre seg inn i taerene mens jeg fortsatte og dytte foten lenger inn i korallen. Naar endelig naervesystemet mitt klarer aa reagere kommer det en liten boelge som treffer stambeinet mitt. Den boelgen oedelleger balansen min og jeg blir presset til kne av kraften. Jeg proever aa holde igjen men finner ut at jeg ikke kan vinne over naturkreftene, saa uten at jeg rekker aa faa tenkt meg om strekker jeg ut hoegrehand for aa dempe fallet. I hogregand har jeg mitt nye freshe bestvinnende kamera. Sa jeg kjoerer hogrehanden ned i vannet og kameraet og hoegrehand forsvinner ned i sanden, samtidig som at deler av overkroppen kommer under vann. Det gir de lokale en god latter. Jeg reiser meg opp og faar oversikt over situasjonen. Et brus av agresjon kommer men jeg flekker det av med et ironisk smil og et pura vida.

Med blodige taer og vate klaer ankommer jeg hostellet med stil. Vi bestiller et 4 manns rom. Vi er heldige og faar my sisters pimp suite. Hostellet var behagelig med en chill surferhippe atmosphere. Dagene i puerto viejo gikk til aa surfe om dagen og feste om natta. Paa et av utestedene var det live reaggea og ellers varierende musikk.
Dagen derpaa sondag morgan vakner jeg av at folka paa rommet er i ekstase over et dyr der ute et sted. Jeg gaar ut aa ser hva det er og finner ut at det er et dovendyr som har klatret opp i et tre rett ved siden av rommet vaart.
Det er det mest avslappede dyret jeg noen gang har sett, ikke en gang John michael chillern mer forran en pc en det dette dyret gjoer, no offence john. Jeg kunne stirre dyret i ansiktet med bare millimeters mellomrom. Det hadde nesten en kurrerende effekt for eventuell toemmerman.
Resten av dagen gikk til aa slappe av paa stranda for aa returnere til san jose for mer spansk skole.

I San Jose er ting litt saa som saa, men den ene dagen paa skolen dro vi til torget for aa ove spansk og se paa det national teateret. En av oppgavene vi fikk var aa kjoepe en medisinsk plante, laere hvordan planten fungerer og hvordan man skal forberede den. Jeg kjopte en stor brun klump som vistnokk skulle kurere alkoholisme og lever infeksjon. Trikset er aa lage en te av greia. Teen skal man drikke 3 ganger om dagen over 3 dager. Nesten som i et eventyr. Ellers var teatret flott.

Naa har jeg daarlig tid saa naa kommer stillehavs delen fort.

Store boelger, vanskelig aa surfe, tan/ solbrent mest solbrent, Artig folk, Fest.
Byen fint sted, men alt for mye turrister, veldig amerikansk.
Siden det var et turist sted bestemte jeg og kompanjongene oss for aa proeve kanoopie. Konseptet er aa feste seg selv til en vaier hoyt oppe i jungelen og suse ned fra tree til tree. Det var helt absurd og suse igjennom gjungelen i 20-50 meters hoyde.

Men naa maa jeg stikke.
Pura Vida
"Mike Rome out"

Slapp fyr

Slapp fyr


Venter paa riktig boelge

Venter paa riktig boelge

Posted by Martinras 12:53

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Smooth reading. Selv har jeg bestemt meg en gang for alle å lære å svømme. Går på crawlkurs og shit. ellers er det de vante dager med vannpolo, studier (går på tullelinje så, NEI) nye opplevelser og kapitler med livserfaring. Selv om jeg sikkert sliter litt på sistnevnte del i forhold til deg :D

chiller med november juliet med mikkel og gard. har bronsemedalje fra vannpolo NM, mens kjetil bor her for øyeblikket og stjeler spriten min

mye rotete mindre interressant info fra Norge, men sikkert kjekt å vte at det meste er ved det samme gamle :p

Kos deg i costa rica, selv er det mer trondheim rica (hotell) pura vida her.

Vaya con dios por favor senior!

by pseudonym

Blitt mer pranking her i heimen. pranket rommet til gard da jeg ble kommandert til å hente house dvdene hans. ikke så hardcore som om det var ditt rom, men godt på vei.

-div ting i den håndlagde gitaren hans fra spania
-en del ting ble satt på hodet
-sko steder de ikke skal
-vuggende tårn av glass
-litt ledninger steder de ikke skal
-aøøe høytalere vendt feil vei

ikke noe særlig hardcore, men hadde maks 60 sek så han ikke skulle bli mistenksom, pluss at jeg måtte finne på alt on the spot

Skal sitte å ruge ut nye planer nå. hold meg oppdatert hvis du får noen gode ideer

Fortsettelse følger ...

by pseudonym

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login