A Travellerspoint blog

Ny fam, ny jobb og ellers ganske solbrent

I dag frigjoerings dag av baby skilpadder og fisk

sunny 27 °C

Allright da er tid for skriving.

Etter Litt over to uker i San Jose har jeg roemt til en roligere Stillehavsby Puntarenas. Byen er liten og sjarmerende men den kan ogsaa vaere litt for skitten. Jeg har flyttet in hos en ny familie. Fundamentet er Rosita i femtiaarene og Shirley i senere 30 aarene, ellers bor det en tico der som er like gammel som meg pluss en norsk jente. Familien er veldig greie og jeg for nokk med mat, det gaar stort sett i ris og bonner til frokost, luch og middag men det funker. Cafen og frukten her er sykt digg. Det blir noe helt annent naar stort sett alle cafe boennene er ferdig modne naar de plukkes.
Den foerste dagen i mitt nye hjem ble jeg overvelmet av service. Det var saa vidt jeg fikk spise maten selv. Etter lunch hadde jeg planer om aa ta det rolig og pakke ut. Rosita insisterte paa aa hjelpe til. Det som skjedde var at jeg stod aa saa paa at hun brettet og organiserte toyet mitt med Tysk presisjon, og alt jeg hadde av skjorter og litt finere bukser skulle strykes. Det eneste jeg kunne gjoere var aa smile og nikke med. Jeg var sjangseloes mot den type ordensvilje. Skittentoy har ikke nubbskjangs til aa etablere seg og danne en skittentoys koloni foer ordensmenneske Rosita har sveipet dem opp. I lopet av den tiden jeg har vaert her naa saa er det mulig at jeg bare har hatt to boksere i sirkulasjon. Med dette prover jeg aa lage et bilde paa at ting blir fort vasket, og ikke at jeg kun har brukt to boksere pà den tiden jeg har vaert her selv om det kan ha skjedd foer. Et annent eksempel paa ordensvilje er at i lopet av den tiden jeg har rukket aa ga pa do om morgenen har hun rukket à ree opp sengen. Hun leverer et ekstremt ordensnivaa som maa gaa ut over hennes egen helse, for det hun gjoer ville jeg ikke hatt sjangs til aa gjore selv med et sentral stimulerende narkotikum. Man trenger ikke aa vare psykolog for aa kjoenne at dette kvinfolket har stov paa hjernen, dette hoeres kanskje negativt ut men dette er bare min oppfatning av saken og jeg er glad for at ting er i orden og at man faar bra service. Qoute (en i familien om likestilling her og hjemme): "Det er artig med kulturforskjeller og man maa benytte seg av dem imens man kan"
Saa jeg blir tatt vare paa.

Jeg har ogsaa startet aa jobbe naa i marine parken. Jeg jobber i akvariums delen og litt i turist delen. Mine arbeidsoppgaver har stort sett bestaat av aa vaske fiske tanker og mate dyr. Det hoeres kanskje drit kjedlig ut og det er det til tider men det har sine lyse punkter. Da jeg skulle vaske hai bassenget stod jeg med vann opp til knaerne og skrubbet med en kost samtidig som at haiene svoemte rundt. I starten var haiene sky og jeg ble uopmerksom paa dem og fortsatte jobben uten noe mer eller mindre. Plutselig da jeg stod litt mere bredbent svoemte den ene haien i mellom benene mine. Den holdt paa og velte meg men pga et velfungerende nervesystem klarte jeg aa hente meg inn, og ikke gaa paa trynet i vannet denne gang. Haiene ble mere aktiv og det virket nesten som om de gjorde sport i aa svoemme mellom beinene mine. Dette var nurse haier og ikke noe great white saa livet mitt stod vel aldri paa spill, men haiene var ca 150-200 cm lange det betyr at de har en del power, jeg proevde og holde fast en men hadde ikke sjangs.
Ellers gaar dagene til aa slappe av paa stranda og sjekke ut by livet. Etter forrige helg hadde jeg klaert og gloemme og smoere meg med solkrem det resulterte i at mine lyse norske hud ga etter og begynte aa flasse litt i nakken. Ganske udigg og meningsloes maate aa reagere paa av kroppen min.
Naa merker jeg at dette blir mye tekst, men skal bare legge til litt.

I dag har jeg vaert med paa aa slippe fri 20-25 baby skilpadder ut i sjoen. Det var artig aa se de smaa krypene kjempe seg ned mot vannet for à sà se dem forsvinne ut i det store havet ved hjelp av boelgene. Hardt aa tenke paa hvor mange av dem som kommer til a dò. Saan er det med ma klumsete dyr, men en eller to av de 20-25 skilpadde babyene burde klare seg. Etter aa ha liberert skilpaddene dro vi ut til en oy der det tidligere hadde vaert et fengsel for de mest hardcore fangene i Costa Rica og frigjorde noen tusen smaa fisk i haap om aa fikse en skikkelig bestand. Etter frigjoeringen tittet vi paa fengselet, som naa hadde blitt et slags reservat. Fengselet laa velplasert til blant banan planter og kokkosnoetter ikke saa gaernt egentlig.

Pura Vida null gjennomlesning
Mike Romeo out

Posted by Martinras 13:42 Archived in Costa Rica

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Nice! savner noen sammenlikninger dog, for å virkelig få frem bilde av costa rica vs finnmarksvidda, regner med det kommer, ettersom det jo er ett tema som trenger omtanke.

Update: I dag har kristian vært på besøk. Det endte med at jeg gruste kristian HARDT i fifa, før vi fiksa en bedre middag av blåskjell i en sinnsyk kompott av en saus, sykt chill. Merker det er hardt å være student.

Vinter og jul nærmer seg emd stormskritt. Selv skal jeg chille i T-Town til 17. ettersom jeg har lazy ass sen eksamen. Akkurat når jeg skrev dette startet julerushet og spre seg i hele kroppen. Aner virkelig ikke hvem jeg skal og ikke skal gi julegave til. Skal prøve å få til flest mulig deal or no deal dealer så jeg slipper unna mesteparten av stresset. Sikkert enda værre for deg som sikkert har en relativt ny vertsfamilie på den tiden, med null lusekofter og gi bort. Anbefaler å gi cheesedoodles, ettersom du sikkert har wasta ostehøvelen du kjøpte på nille på første vertsfamilien (idiot). Du er velkommen til å snike en skilpadde over grensa når du kommer hjemover. er gira på å ha en skilpadde på innerlomma for å dra chicks.

Ellers er det streptokokker på dagsordenen i helgen. litt lyst til å prank-gi det til gard for shits and giggles, men litt hardt å smitte noen uten råklining. noe jeg er mindre gira på. tror de forresten på den tradisjonelle julenissen i costa rica? eller er det nærme nok caribien til at de fyrer på med Kwansa? Håper kwanza. sikkert mye fetere, dog mindre stemning.

Var på Storm weather shanty choir konsert i går. sykt fett. du burde høre på det hvis du enda ikke har hatt gleden. Sang med full stemme, noe den sterkt infiserte halsen min ikke var særlig fornøyd med i dag. Noe den også har gitt streng beskjed på at ikke skal skje igjen. Jeg føyer meg underdannig til bakterienes herredømme. Selv om jeg har sent inn ninjapencilin til å ta knekken på dem.

Du får fortsette å leve pura vida costa rica

Alpha Bravo Charlie out
der var det max bokstaver

by pseudonym

For å si det sånn så er jeg litt misunnelig på at du er ute i den frie verden, mens jeg er i det lukkete anstalet som heter forsvaret. Hadde ikke gjort meg noe å tusla en tur til costa rica og kost med seler? nei. hvaler? eller dovendyr kanskje..
det at du har 25 RØDE grader gir meg en litt mer sjalusi holdning, mens jeg ligger i et telt fyrt med F-34 og det er blåe utenfor.
Men alt blir bra, for om;
27.56 dager, eller
661,33 timer eller
39679,72 minutter eller
2380770 sekunder
så er jeg på vei hjem for å leve det frie livet!
Peace out, one øl takk! den skal vel funke på de fleste utestedene får jeg da håpe

by Kroghaa

på tide med nytt inlegg martin. analyse av CR vs finnmarksvidda kan jo ikke ta så lang tid

by pseudonym

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login